Restovan krompir

SASTOJCI:

1 kg krompira

2 glavice crnog luka

3 kašike slatke aleve paprike

so

ulje i voda

 

PRIPREMA:

Krompir oljuštiti, oprati i iseckati i kuvati u posoljenoj vodi. Kada se krompir skuva, iscediti vodu i ručno ga izgnječiti.

Na malo zagrejanog ulja, na tihoj vatri pržiti iseckan crni luk na listiće dok ne porumeni, zatim smanjiti ringlu na minimum i dodati alevu papriku i mešati (bitno je da aleva ne zagori jer je tada gorka). Kada se to malo uprži, par minuta, dodati krompir i sve dobro mešati na rigli još 5 minuta. Po potrebni dodati još soli ili nekog drugog začina po želji.

Pored crnog, može se staviti i malo belog luka.

Servirati kao jelo ili kao prilog.

Prijatno!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *