Piletina sa kineskom mešavinom povrća i nudlama

SASTOJCI:

1 komad pilećih grudi

1 kesa smrznute kineske mešavine povrća

2 kockice maslaca ili margarina

začini (kurkuma, vlašac, peršun, so…)

100 ml mleka

2 kašike brašna

1 kesa tankih pirinčanih nudli

 

PRIPREMA:

Na 1 kockici maslaca propržiti piletinu iseckanu na male kocke 10 tak minuta, pa dodati kesu kineske mešavine povrća (ona obično sadrži: klice pasulja, bambus, luk, papriku, kineske pečurke, grašak…) dinstati još 10 tak minuta, začiniti. U posebnoj šerpici napraviti domaći bešamel sos – otopti maslac, pa dodati brašno polako mešajući da ne zagori (na smanjenoj temperaturi ringle), pa dodati mleko i mešati/kuvati još minut. Pomešati  piletinu i sos i dinstati još par minuta. Posebno kuvati nudle. Tanke pirinčane se kuvaj tako što ih prvo 5 minuta treba potopiti u hladnoj vodi, pa ih onda procediti i ubaciti na 3 minuta u ključalu vodu. Odmah ih procediti kako se ne bi lepile.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *