PILETINA SA BROKOLIMA I ŠARGAREPOM

SASTOJCI:

600 gr pilećih grudi
2 šargarepe, 1 cvet brokolija
200 gr zamrznute ili sveže mešavine povrća
Začini: peršun, kurkuma, kari, so, suvi začini, vlašac, peršun i suvi začin (ili ako volite neke druge)
50ml vode
100 ml pavlake za kuvanje (ili bešamles sosa: malo mleka, vode i komadić maslaca)
Testenina sa heljdom

 

PRIPREMA:

Pileće grudi iseckati dan ranije i marinitati začinima, prekriti providnom folijom i ostaviti u frizideru da odstoji do sutra.
U vok tiganju, bez ulja i sa 50 ml vode dinstati piletinu i povrće (do pola sata), dodati pred kraj pa pavlaku ili domaći bešamel sos i dinstati još 5 minuta.
Makarone kuvati prema uputstvu sa pakovanja, obično je to od 3-5 min u ključaloj posoljenoj vodi. Makarone procediti, pa pomešati sa piletinom i povrćem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *