Piletina na kineski način

SASTOJCI:

800 gr piletine (pileće grudi)

2 šargarepe

1 crni luk

1 zamrznuta kineska mešavina povrća (ili bilo koja druga mešavina)

Začini: peršun, kurkuma, kari, so, suvi začini, vlašac (ili ako volite neke druge)

50ml vode

50 ml soja sosa

50ml kečapa

Pirinčane taljatele ili nudle

 

PRIPREMA:

Pileće grudi iseckati dan ranije i marinitati začinima, prekriti providnom folijom i ostaviti u frizideru da odstoji do sutra.

U vok tiganju, bez ulja i sa 50 ml vode dinstati piletinu i povrće (do pola sata), dodati pred kraj soja sos i kečap i dinstati još 5 minuta.

Pirinčane taljatele kuvati prema uputstvu sa pakovanja, obično je to od 3-5 min u ključaloj posoljenoj vodi.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *