Meso i krompirici bez ulja

Sastojci:

1 kg mesa po izboru

1/2 kg krompira

1 kesica krem supe od pecuraka

300-500 ml vode

Zacini po izboru (suseni beli luk, vegeta, so, biber, persun, bosiljak, aleva paprika, grill zacin, itd)

Priprema:

Meso (primer je sa svinjetinom) usoliti vece pre (so i/ili suseni zacini po izboru). Zatim pre redjanja u pleh meso valjati u supu od pecuraka (sadrzaj iz kesice) pomesanu sa zacinima.

U pleh poredjati meso i na kolutove secen krompir. Preliti vodom (negde do polovine mesa/krompira) i ceo pleh prekriti aluminijumskom folijom.

Tako prekriveno peci oko sat vremena na 200’C i nakon toga skinuti foliju i vratiti u rernu jos 15tak minuta. Prijatno!

  

  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *