Cureca supa sa knedlama

Sastojci:

1 komad curetine – oko 300 grama

1 krompir

1 sargarepa

1 crni luk

2 cveta karfiola

2 cveta brokolija

zacini: so, biber, suvi zacini, persun

Knedle: 1 jaje, par kapi ulja i 5 ravnih kasika griza (psenicni, kukuruzni…).

Priprema:

Kuvati povrce i meso.

Knedle napraviti odmah kada krenete sa kuvanjem supe i neka ta smesa malo odstoji, to je siguran korak ka tome da se nece raspasti pri kuvanju. Ukoliko zelite vise knedli, mera je svi sastojci x2. Postupak je: umutiti jaje, dodati par kapi ulja i dodati polako 5 ravnih kasika griza, sve promesati.

Kada meso bude kuvano dodati knedle i kuvati dok i one ne budu gotove.

Supice i knedle su odlican izbor i za ishranu beba, tako da pre nego sto stavite sve zacine, odvojite deo za njih. Ko nije uveo celo jaje u ishranu beba, knedle se mogu praviti i bez belanca.

Prijatno!

   

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *