Cheesecake – provereno odlican

Cheesecake – provereno odlican

Sastojci

 

Korica:

300 gr mlevenog Plazma keksa (ili neki drugi brend)

180 gr maslaca (moze i margarin)

5 kasika mleka

 

Beli fil:

1 kutija Ella sira (400-450 gr) ili nekog drugog mladog neslanog, ali najbolji odnos cene i kvaliteta ima Ella sir. Skuplja, dobra opcija je Mascarpone sir.

200 gr secera u prahu

1 kesica krem fix-a

1 kesica zelatina (10 gr.)

1 vanilin secer

50 ml vode

500 ml biljne pavlake

 

Voćni fil:

450 gr. voca (maline, jagode, mesano sumsko voce, borovnice i/ili kupine)

100 ml vode

1 kesica zelatina (10 gr.)

50 ml. vode za zelatin

4 kasike secera (+/- 1 kasika, zavisno od ukusa ili koliko je voce slatko)

 

Priprema

Voce kuvati u 100 mil vode i 4 kasike secera 10-15 minuta. Jedan zelatin ostaviti da nabubri 10 min. u 50 ml vode (u dzezvi ili posudi koja moze posle na sporet), pa ga istopiti na ringli (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Promesati dobro i ostaviti da se ohladi vocni fil.

Istopiti maslac (margarin), ali da ne bude vrelo i umutiti mikserom sa mlevenim Plazma keksom i mlekom. Smesa će biti rastresita, ali je prstima utisnite u okrugli kalup za ciz kejk (prečnika oko 26 cm). Ostaviti u frizider da se stegne dok umutite beli fil.

Umutiti dobro slatku pavlaku i dodati 1 krem fix. Posebno rucno umutiti sir, vanilin secer  i secer u prahu, pa dodajte u umucenu pavlaku i sve kratko dobro umutite. Želatin ostavite da nabubri 10 min. u 50 ml vode i zatim ga zagrejte da se istopi (ne da provri). Pomesati zelatin ga sa malo bele smese, a zatim dodati u beli fil i jos jednom sve izmiksati.

Beli fil utisnite u kalup preko korice od keksa. Popunite sve ivice sa strane, kako vam ne bi ostale praznine.

Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila.

Ciz kejk ostaviti u frizideru od 4 do 8 sati u kalupu, moze i tokom noci.

Prijatno!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *