Kašica od kuvanih jabuka, ovsenih pahuljica i cimeta

SASTOJCI:

1 kuvana jabuka

šoljica ovsenih pahuljica

na vrh noža cejlonskog cimeta (stariji mogu i veću količinu)

 

PRIPREMA:

Skuvati iseckanu jabuku u 200 ml vode. Izgnječiti ili staviti jabuku u blender sa sve tečnošću i dok je vruće dodati pahuljice. Ostaviti da pahuljice upiju vodu.

Dodati cimet.

Prema preporukama pedijatra sa uvođenjem začina u ishranu deteta treba sačekati do 8. meseca starosti. Prvi začin koji se može uvesti je cejlonski cimet.

Začin se uvodi kao i nove namirnice, postepeno i u vrlo malim količinama i treba pričekati nedelju dana pre uvođenja novog začina da bi se ispratila mogućnost neke neželjene alergije ili reakcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *